Image
ooglid-chirurgie

Het principe

In tegenstelling tot LASIK en SMILE gebeurt de behandeling niet in de diepte van het hoornvlies, maar aan het oogoppervlak. Na het verwijderen van het dunne deklaagje van het oog zal de laser micrometer na micrometer het hoornvlies bijschaven. De chirurg plaatst aan het einde van de ingreep een medische contactlens op het oog, die een vijftal dagen ter plaatse blijft. Deze verbandlens stilt de pijn en bevordert de genezing.

Voor wie?

Omwille van de langere genezingsperiode, die de eerste dagen gepaard gaat met last of pijn, gebruiken we PRK bijna uitsluitend voor patiënten die niet in aanmerking komen voor LASIK of SMILE:

  • patiënten met een dunner hoornvlies dan gemiddeld
  • patiënten met onzuiverheden van het deklaagje van het hoornvlies, als map-dot-fingerprintdystrofie of herhaaldelijke spontane wondjes van het oog 

Wat is de kostprijs?

 Prijs incl. BTW
Beide ogen€ 3000,00
1 oog€ 1500,00

Voor patiënten die een behandelplan op maat nodig hebben met een topography-guided of wavefront-guided behandeling is er een meerprijs van 125 euro per oog.

Maak je afspraak in het ooginstituut of bij oogartsen Coppens

In het Ooginstituut Aalst werkt een team van oogartsen samen met optometristen, een verpleegkundige en medische secretaresses om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. U kan bij ons terecht met al uw oogproblemen.

Nazorg en herstel

De optische resultaten aan het einde van de genezing zijn even goed als LASIK en SMILE, maar de genezing verloopt trager:

  • zolang het deklaagje niet is teruggegroeid (3 à 5 dagen), is het zicht zeer matig en zijn de ogen pijnlijk en lichtgevoelig
  • na een week is er doorgaans voldoende zicht om terug met de auto te rijden
  • op het verloop van enkele weken stijgt het zicht verder door tot normaal

In de maanden na de operatie is het dragen van een zonnebril aangewezen omdat het hoornvlies vatbaar kan zijn voor wat nevelvorming door blootstelling aan UV-licht (“haze”).

Voordelen

Meest weefselsparende behandeling

Voor dunnere hoornvliezen

Langere genezing, maar wel dezelfde optische resultaten