Principe

Bij de LASIK-behandeling wordt het hoornvlies bijgeschaafd met behulp van 2 lasers.

  • de eerste (femtosecond)laser maakt een oppervlakkig flapje van ongeveer een vijfde dikte van het hoornvlies
  • na het openen van het flapje zal de tweede (excimer) laser het weefsel micrometer per micrometer bijschaven om de gewenste nieuwe kromming van het hoornvlies te bekomen. Per dioptrie bijziendheid is een kleine 2 seconden nodig.

De behandeling duurt 5 à 10 minuten per oog, waarvan het laseren zelf minder dan een halve minuut duurt. De nieuwe femtosecondlaser die in het Ooginstituut in gebruik is, heeft een uniek ontwerp waarbij er weinig druk op het oog komt en het slijmvlies niet wordt aangeraakt. Hierdoor is het comfort voor de patiënt ongeëvenaard en zijn kleine bloedinkjes van het wit van het oog nog heel uitzonderlijk.

Doordat het flapje onmiddellijk de behandelde zone bedekt, is er slechts enkele uren last voor de patiënt . Ook het herstel van het zicht gaat heel snel: de meeste patiënten hebben de dag nadien al terug een zicht dat hen toelaat om veilig met de wagen te rijden.

Voor wie?

LASIK gebruiken we in de praktijk voor afwijkingen tussen +5 en -9, met een astigmatisme tot -5. Voor hogere afwijkingen kiezen we eerder voor een voorzetlens (ICL of IPCL).

Wat is de kostprijs?

 Prijs incl. BTW
Beide ogen€ 3500,00
1 oog€ 1800,00

Voor patiënten die een behandelplan op maat nodig hebben met een topography-guided of wavefront-guided behandeling is er een meerprijs van 125 euro per oog.

Voordelen van All Laser Lasik

Snelste herstel van het zicht van alle laserbehandelingen

Uitgevoerd met de meest comfortabele laser op de markt

Mogelijkheid tot het maken van dunne flapjes* tot 90 micrometer

*Belangrijk voor patiënten met een dun hoornvlies

Eenvoudige retouches op korte en lange termijn indien nodig