Image
implantlenzen

Ooginstituut biedt u een waaier aan mogelijke implantlenzen.

Een Phake implantlens

Deze lens wordt boven de eigen natuurlijke lens geplaatst. Zo kunnen patiënten het leeszicht bewaren (accommodatie). Deze techniek biedt als voordeel dat de implantlens kan worden verwijderd om terug te keren naar de toestand vóór de ingreep (omkeerbaar).

Refractieve lensuitwisseling

Dit bestaat uit het verwijderen van de defecte eigen ooglens om die te vervangen door een implantlens met blijvend resultaat.

Een torische implantlens herstelt het zicht en behandelt het aanwezige astigmatisme.

Een monofocale lens is een basislens voor het herstel van het vertezicht zonder astigmatisme. In dit geval is nog een leesbril nodig.

Een multifocale lens herstelt zowel het vertezicht als het nabijzicht.

Een multifocale torische lens herstelt zowel het vertezicht als het nabijzicht en behandelt het aanwezige astigmatisme.

Wat kosten implantlenzen

Overweegt u implantlenzen om uw zicht te corrigeren? Het is begrijpelijk dat u vragen heeft over de kosten en investering die hiermee gepaard gaan. Bij Ooginstituut begrijpen we het belang van duidelijk en transparant zijn over financiële aspecten van oogzorg. In dit overzicht zullen we u een inzicht geven in wat u kunt verwachten wat betreft de kosten van implantlenzen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over uw visuele gezondheid.

 Kostprijs per oog
Multifocale implantlenzen€ 2350,00
Torische multifocale implantlenzen€ 2750,00
Implanteerbare contactlens€ 2350,00
Refractieve lensuitwisseling€ 2100,00

Terugbetaling

Wanneer u een hospitalisatieverzekering heeft bij DKV, AG Fortis, Axa, Allianz, Bank van Breda, KBC of Ethias wordt bij een cataractbehandeling een groot deel terugbetaald. 

U kan steeds met ons team contact opnemen indien u vragen hebt. (053/ 21 68 39)