Image

Onze artsen lieten zich niet onbetuigd en namen de gelegenheid om hun kennis en ervaringen te delen met de Belgische collega’s.

Op woensdagochtend organiseerde dr. Sallet met collega’s een interactieve cursus over astigmatismecorrectie bij cataractchirurgie, ondertussen een jaarlijks terugkerende vaste waarde op het congres.

In de namiddag, tijdens de sessie van de Belgian Society of Cataract and Refractive Surgeons, deelden dr. Derveaux en dr. Sallet hun ervaringen met respectievelijk small-aperture implantlenzen en voorzetlenzen bij presbyopie.

Op donderdagochtend besprak dr. Coppens een bijzondere bijwerking van het oogmedicijn brolucizimab in de zaal van de Belgian Retina Society. Enkele verdiepingen hoger werd dr. Derveaux uitgenodigd door de Belgian Strabismological Association om te spreken over refractieve chirurgie bij hypermetropie.

Ook in de oogheelkunde is er de laatste jaren een grote wil om afval te reduceren en de ecologische voetafdruk van onze activiteit te beperken. Op vrijdagnamiddag wijdde de Belgische Beroepsvereniging van Oogheelkundigen hieraan een sessie waarin ook Dr. Coppens de ervaringen en verwezenlijkingen van Ooginstituut deelde.

Tussendoor deelde Dr Accou haar inzichten over myope maculopathie en stelde ze een bijzonder geval voor van een gecombineerde implantatie van een kunstlens en een kunstiris door een insnede van slechts 3 mm.

Programma

Image
Image
Image